Widzisz wiadomości znalezione dla frazy: normy kreatynina





Temat: Chore nerki Apisa
Chore nerki Apisa
Mam 7-letniego kota (kastrat, dachowiec). Stwierdzono u niego
chorobę nerek, bardzo złe wyniki moczu, zdjęcie RTG (mogę przesłać)
wskazuje na złogi w nerkach. Dostaje jedzenie ROYAL CANIN RENAL,
suche i saszetki, nie chce jeść tego pokarmu, czy jak mocniej
zgłodnieje to zacznie jeść? I jak można pomóc mojemu kotu w jego
chorobie (bardzo go kocham)i zrobię dla niego wszystko żeby był z
nami jak najdłużej. Bardzo proszę o pomoc.
Oto jego wyniki moczu i krwi, jutro będę miała wyniki z posiewu.
KREW (piszę tylko te, które odbiegają od normy)
Kreatynina 280,5 µmol/l
Mocznik 19,1mmol/l
Cholesterol 9,21mmol/l
Krwinki białe T/l
MCV 38fl
Opad krwinek - brak
MOCZ
UBG 34 mmol/l
BIL 17 mmol/l
KET+-0,5 mmol/l
BID >=Ca 200Fry/ul
PRO >=3.0 g/l
NIT - Neg.
lFU 9niewyraźne na wydruku)= Ca500l eu/ul
SG >=1.030
pH 8.0

Bardzo proszę o odpowiedź, lekarz u którego jest leczony kot,
stwierdził, że w warunkach "konińskich" nic nie da się zrobić.



Przejrzyj wszystkie wypowiedzi z tego wątku



Temat: Proszę o odpowiedź lekarza - bardzo chory kot
Proszę o odpowiedź lekarza - bardzo chory kot
Mam 7-letniego kota (kastrat, dachowiec). Stwierdzono u niego
chorobę nerek, bardzo złe wyniki moczu, zdjęcie RTG (mogę przesłać)
wskazuje na złogi w nerkach. Dostaje jedzenie ROYAL CANIN RENAL,
suche i saszetki, nie chce jeść tego pokarmu, czy jak mocniej
zgłodnieje to zacznie jeść? NIE JE TRZECI DZIEŃ!!!
I jak można pomóc mojemu kotu w jego chorobie (bardzo go kocham)i
zrobię dla niego wszystko żeby był z nami jak najdłużej. Bardzo
proszę o pomoc.
Oto jego wyniki moczu i krwi, jutro będę miała wyniki z posiewu.
KREW (piszę tylko te, które odbiegają od normy)
Kreatynina 280,5 µmol/l
Mocznik 19,1mmol/l
Cholesterol 9,21mmol/l
Krwinki białe T/l
MCV 38fl
Opad krwinek - brak
MOCZ
UBG 34 mmol/l
BIL 17 mmol/l
KET+-0,5 mmol/l
BID >=Ca 200Fry/ul
PRO >=3.0 g/l
NIT - Neg.
lFU 9niewyraźne na wydruku)= Ca500l eu/ul
SG >=1.030
pH 8.0

Bardzo proszę o odpowiedź, lekarz u którego jest leczony kot,
stwierdził, że w warunkach "konińskich" nic nie da się zrobić.
Przejrzyj wszystkie wypowiedzi z tego wątku



Temat: Czy możecie odpowiedzieć mi na kilka pytań?
Za zgodą córki umieszczam jej dane
wiek 20 lat
płeć kobieta
rozpoznanie 2.5 roku temu
wartości maksymalne 180/120 raz po ominięciu rano leków o godzinie 11 RR 220/130
wartości minimalne (przy lekach) 130/80
Tętno od 59 do 140 uderzeń na minutę
obciążenia rodzinne nadciśnienie prababcia, obie babcie, w rodzinie w prostej
lini choroby z autoagresji RZS, toczeń, hasimoto
choroby: nietolerancja laktozy, w wieku niemowlęcym zapalenie nerek obecnie w
trakcie diagnozowania kolagenozy.
diagnoza: morfologia oscyluje w granicach normy, kreatynina w normie, potas
bywa w dolnej granicy normy, echo serca średnia fala zwrotna trachykardiaok
110, niezupełny blok prawej odnogi p. Hisa
leki: początkowo Atenolol 25 mg, potem Bisocard 5 mg, zamieniony na Bisocard 5
mg + Co-Diovan po miesiacu + Bisocard 5 mg wieczorem, obecnie Lokren 20 mg rano
+ Cardilopin 2,5 mg popołudniu przy wysokim RR dodatkowo Bisocard 5 mg.
Jeden z lekarzy rodzinnych sprawę zbagatelizował tweirdząc, że to na tle
nerwowym dodam, że córka była w tedy na Co-Diovanie + Bisocardzie i przyszła do
lekarza z RR 180/120. Leki bierze systematycznie, nie używa prawie soli i jest
osobą bardzo szczupłą. Ja odbieram ją jako bardzo zdyscyplinowanego lekarza.
To tyle ja mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Jeżeli można to czekam na
odpowiedź. Przejrzyj wszystkie wypowiedzi z tego wątku



Temat: Co z tym moczem?
Co z tym moczem?
Witam

Właśnie odebrałam wyniki moczu mojego dwuletniego dziecka. Nie bardzo mi się
podobają, a że do poniedziałku trochę czasu więc proszę o interpretację.

Wyniki badań:
- magnez 36.8 mg/dl (wartości referencyjne to 2,4 do 25,0) powyżej normy
- wapń 2,9 mg/dl (wartości referencyjne to 10,0 do 30,0) poniżej normy
- kreatynina 136,7 mg/dl (wartości referencyjne to 66,0 do 182,0) ok

Badanie to zlecił nefrolog, ponieważ Kubuś jest pod jego opieką ze względu na
zakażenie dróg moczowych (bezobjawowe). Badanie ogólne moczu jest OK ,
morfologia również. żadnych innych badań nie miał robionych.
Być może lekarz zlecił to badanie ze względu na bóle nóg Kuby, które pojawiają
się od pół roku z częstotliwością ok. raz na tydzień.

Dziękuję bardzo, za wszelkie wskazówki. Mam nadzieję, że coś mi podpowiecie.


Pozdrawiam

Ania Przejrzyj wszystkie wypowiedzi z tego wątku



Temat: Poradźcie: RBC i HCT poniżej normy
Poradźcie: RBC i HCT poniżej normy
Odebrałam wyniki badań. Wszystko jest OK, poza:
- RBC (erytrocyty?) - 3,77 (norma: 4,04 - 5,48)
- HCT (Hematokryt?) - 34,2 (norma: 36,0 - 46,0)
i jeszcze poniżej normy:
- Kreatynina - u mnie 0,5, a norma jest 0,6 do 1,1

Zaczęłam grzebać w necie, ale kompletnie sie na tym nie znam.
O czym to moze świadczyć, na co ma wpływ, czym grozi (jeśli w ogóle) i jak
poprawić? Czy juz leciez do lekarza i marudzić, czy może samej coś zdziałac?

Poradźcie, prosze:-))
milia Przejrzyj wszystkie wypowiedzi z tego wątku



Temat: To ile dzieci ma problemy z D3, wapniem i fosforem
ja podam ci co robiłam i jakie miałam podane normy:
- kreatynina mocz
- fosfataza alk. 120-575
- wapń calk. sur 2,25-2,75
- wapń calk. mocz
- fosfór nieorg 1,3-2,4
no i stosunek ca/kreatynina w odpowiednich jednostkach norma do 1.


Przejrzyj wszystkie wypowiedzi z tego wątku



Temat: Normy kreatynina i inne w moczu?!
Normy kreatynina i inne w moczu?!
Bardzo proszę o normy kwasu moczowego i kreatyniny w moczu!
Wynik badania – kreatyniny w dobowej zbiórce moczu to 40,8 mg/dL.
Nie wiem czy jest ok czy nie? Trochę się martwię...
Anna
Przejrzyj wszystkie wypowiedzi z tego wątku



Temat: dodatkowe badania?
Normy
kreatynina 0,5 - 1,4 mg% 44,25 - 123,9 μmol/l
mocznik 15 - 45 mg% 2,5 - 7,5 mmol/l
kw. moczowy 2,5 - 7,0 mg% 148,8 - 416,6 μmol/l
kw. moczowy 250 - 750 mg/24h 1,5 - 4,5 mmol/24h

Przejrzyj wszystkie wypowiedzi z tego wątku



Temat: Kreatynina
Kreatynina
Troszkę poniżej normy kreatynina pobrana z krwi, czy może coś złego
oznaczać??
Synek strasznie płakał podczas pobierania, krew słabo spływała, może
to miało jakiś wpływ.
Przejrzyj wszystkie wypowiedzi z tego wątku